Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Hírek

arr3ÁSZF VáltozásMegváltoztak az Általános Szerződési Feltételek....
 

 

 

Google+

 

Kapcsolat

Natali Méteráru
Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint
4400 Nyíregyháza
Telefonszám: +36 70 387 66 71, +36 70 311 95 48
Írjon nekünk

Adatvédelmi szabályzat
Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek – Natali Méteráru Webáruház – www.natalimeteraru.hu

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat: http://www.natalimeteraru.hu/adatvedelem-adatkezeles

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Horváth Mária egyéni vállalkozó, mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által a natalimeteraru.hu URL cím alatt üzemeltetett Natali Méteráru webáruház („Webáruház”) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Kérjük, amennyiben Felhasználója, ill. Vevője szeretne lenni a Webáruháznak, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, rendeljen/vásároljon termékeket, böngésszen oldalunkon, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásba foglalt szerződésnek, magatartási kódexre nem utal.

A Webáruházban csak 18. életévüket betöltött személyek rendelhetnek/vásárolhatnak termékeket. Az ÁSZF elfogadásával a Vevő nyilatkozik arról, hogy 18. életévét betöltötte. Rendelés véglegesítésekor, az ÁSZF és az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat elfogadásával a Vevő tudomásul veszi a Webáruház szabályzatát, és rendelkezéseit. Mivel a születési adatok megadása a megrendelés teljesülése céljából nem kérjük, így a Szolgáltató nem ellenőrzi azokat.

 

Szolgáltató adatai:

 

Név: Horváth Mária egyéni vállalkozó

Székhely: 4440 Tiszavasvári, Kossuth Lajos utca 47.

Telephely: 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet

Nyilvántartási száma: 28061885 – bejegyezte TISZAVASVÁRI OKMÁNYIRODA KÖRZETKÖZPONTI JEGYZŐJE, TISZAVASVÁRI, Városháza tér 4.

Adószáma: 65832862-2-35

Közösségi adószám: HU65832862

Tel: +36 70 387 66 71

E-mail: info@natalimeteraru.hu

 

Adatvédelmi nyilvántartási azonosítója Webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezeléséhez: NAIH-70947/2013

Adatvédelmi nyilvántartási azonosítója hírlevelek küldése céljából kezelt adatbázishoz: NAIH-70948/2013

A szerződés nyelve: magyar

 

  1. Alapvető rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”) , a 2001. évi CVIII. Törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Ektv.”), a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”), 2007. évi CXXVII. Törvény az általános forgalmi adóról („Áfa tv.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Az Ektv. 5-6.§-a tartalmazza a szerződéskötésre, köztük az általános szerződési feltételekre vonatkozó szabályokat, a megrendelés visszaigazolására vonatkozó előírásokat. Az 5.§ (1) bekezdése szerint szolgáltató köteles a szolgáltatásra vonatkozó általános szerződési feltételeket az igénybe vevő számára hozzáférhetővé tenni. Egyenesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezése [205/B.§ (1) bekezdés], hogy az általános szerződési feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát megismerje, és ha azt a másik fél kifejezetten vagy ráutaló magatartással elfogadta. Ez a kötelezettség a honlapon való közzététellel egyszerűen teljesíthető.

 

  1. Hatály

Az ÁSZF módosítása a Szolgáltató által.

 

  1. Adatkezelési szabályok

Itt találja a jelenlegi adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot:

 

  1. Rendelkezésre állás

A rendelkezésre állás számításába nem tartoznak bele az előre bejelentett karbantartások, ill. a Szolgáltató tevékenységén kívüli esetek.

 

  1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Webáruház termékkínálata:

  • Felsőruházati méteráru
  • Lakástextil méteráru
  • Egyéb textil méteráru

A termékek online a www.natalimeteraru.hu internetes oldalon, vagy személyesen is megvásárolhatók üzletünkben, melynek címe: 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet. A termékek ára bruttó ár, és 1 méter egységre értendőek. A termékek ára nem tartalmazza a házhozszállítás és az utánvéttel való fizetés díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

A Webáruházban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fényképet jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített fényképek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek, továbbá a monitortól és annak beállításaitól is függ a kép minősége és színe.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, a Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja a Vevőket az akció időtartamáról.

A divatáru és lakásdekorációkat tartalmazó képek csupán illusztrációk, inspiráció és ötletszerzés szempontjából vannak feltölve az oldalra, nem képezik a termékek részét.

 

  1. Vásárlás, rendelés menete

Az oldalon regisztrációval, ill. regisztráció nélkül is lehet termékeket rendelni, vásárolni.

A terméket az előnézeti vagy a termék saját adatlapján keresztül is megrendelheti.

Termék rendelési egysége: méter. Megadható nem egész rendelési mennyiség is egy tizedesjegyig, például 0,8 méter vagy 1,6 méter stb.

Amennyiben szeretné megrendelni/megvásárolni a terméket adja meg a kívánt mennyiséget és kattintson a termék mellett található Kosárba gombra. A termék ekkor a kosárba kerül. Amennyiben több terméket szeretne még a kosárba helyezni, akkor a Vásárlás folytatása gombra kattintva nyugodtan folytassa tovább a böngészést és a következő megvásárolni kívánt terméket ugyanilyen módon helyezheti a kosárba.

A kosarát a bal felső Kosár ikonra kattintva bármikor elérheti.

A Kosár oldalon a termékek mennyisége módosítható, ill. maga a termék a kosárból törölhető. Miután törölte, ill. változtatott rendelésén, a módosításhoz kattintson az Újraszámolás gombra.

A rendelés feladásához Kosár oldalon válassza ki a kívánt szállítási/átvételi és fizetési módot (lásd. 9. pont), itt további információt a „?”-jelre kattintva kaphat, vagy a „Szállítási információk” menüpontban, ill. a jelen ÁSZF-ben. Ezután kattintson a Tovább gombra.

Ekkor érkezik meg a rendelési adatok megadásához.

Az oldalon regisztrációval, ill. regisztráció nélkül is lehet termékeket rendelni, vásárolni. Regisztráció esetén az oldal az adatait elmenti, így nem kell újra begépelnie őket egy következő vásárlás alkalmával, ill. a rendelése státuszát a Vevői felületen is nyomon követheti.

A megrendelő lapon *-gal jelöltek a kötelezően megadandó adatok a megrendelés elküldésének teljesülése céljából.

 

Az alábbi adatokat szükséges megadni a megrendelés elküldéséhez:

  • Személyes adatok: Név, Email cím, Telefonszám
  • Szállítási cím: Irányítószám, település, utcanév, házszám, emelet, ajtó
  • Számlázási adatok
  • Cég esetén cégadatok: Cég vagy vállalkozó neve, cégjegyzékszám, adószám

 

Az alábbi adatokat opcionális megadni a megrendelés elküldéséhez:

  • Szabadon szövegezett Megjegyzést is küldhet nekünk.
  • A hírlevélre való feliratkozás és a regisztráció weboldalunkon opcionális.
  • Rendelés véglegesítéséhez kattintson a Megrendelés elküldése gombra, ami fizetési kötelezettséggel jár. Ezzel a Vevő igazolja az ÁSZF és az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat elolvasását, megértését és elfogadását.

Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék.

Ezután kap egy e-mailt a rendeléséről és annak részleteiről. Regisztráció esetén az automatikusan generált jelszót is e-mailben kapja, amelyet bármikor megváltoztathat a Webáruház felhasználói felületén bejelentkezés után. A felhasználónév minden esetben a regisztráló e-mail címe, amennyiben a későbbiekben szeretné megváltoztatni írjon az info@natalimeteraru.hu e-mail címre. Bármilyen módosítás, személyes kérés esetén e-mail-ben: info@natalimeteraru.hu vagy telefonon +36703119548 keressen meg bennünket. Egy rendelést akkor tekintünk részünkről befogadottnak, amint a kollégáink ellenőrizték és e-mailben visszaigazolták azt. Minden esetben várja meg kollégáink részéről a visszaigazoló e-mailt.

Amennyiben a megrendelt termék nincs a kért mennyiségben készleten vagy hosszabb szállítási határidővel tudjuk kiszállítatni, ebben az esetben 1 munkanapon belül igazolja vissza rendelési szándékát. Sajnos amennyiben nem kapunk választ email-ben: info@natalimeteraru.hu vagy telefonon: +36703119548 a megadott határidőn belül, a rendelést nem áll módunkban teljesíteni.

A készlet gyors változásai miatt előfordulhat, hogy egyes termékek „készleten” státuszban szerepelnek annak ellenére, hogy valójában nincsenek készleten. Az ilyen tévedésekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, a hiba felfedezését követően tájékoztatja a Vevőt.

 

  1. A megrendelések feldolgozása és teljesítése

Az Ektv. 6.§ (2) bekezdés rendelkezései közül kiemelhető, hogy a szolgáltató köteles az igénybe Vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.

A megrendelés beérkezéséről a Webáruház automatikusan kiküld egy e-mailt a Vevő részére.

FONTOS: Minden esetben várja meg a visszaigazoló e-mail-t munkatársainktól, hogy a termék készleten van-e.

A rendeléseket munkanapokon hétfőtől-péntekig 9.00 - 15.00-ig dolgozzuk fel. Alkalmi eltérés esetén tájékoztatjuk vásárlóinkat a weboldalon.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a Vevővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! Az egyeztetés telefonon vagy e-mailben történik. Amennyiben a Vevő mégsem kéri a megrendelést, akkor a termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

  1. Adatbeviteli hibák kijavítására vonatkozó lehetőségek (pl. plusz termék, termék törlése, ár ellenőrzése stb.)

Ebben az esetben keressen bennünket telefonon: 36703119548 ill. +36 70 387 66 71.

 

9. Szállítás

 

9.1.1. Szállítás Magyarország területén:

Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta Zrt. - MPL futárszolgálat vagy a DPD Hungária Futárpostai Csomagküldő Szolgáltató Kft. teljesíti.

- Magyar Posta Zrt. - MPL futárszolgálat szállítási tudnivalók:

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8 és 16 óra közötti időszakban a Vevő által megadott címre.

Házhoz szállítás: Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

 

Kézbesítés Postán maradóként vagy MOL PostaPontra: Az így címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a Szolgáltató megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap lehet.

 

Kézbesítés Csomagautomatára: Automatára címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely az SMS kézbesítését követő 2 munkanap. A csomag az üzenetben kapott azonosító és a telefonszám megadásával vehető ki az automatából. Amennyiben a csomag árufizetés többletszolgáltatással került feladásra, a csomag átvételéhez a címzettnek, az automatánál (bankkártyával) rendeznie kell az árufizetés összegét. A küldemény rekesze a fizetést követően nyílik.

Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt beszállítják a postahelyre. Ekkor a címzett elektronikus üzenetben (SMS vagy e-mail) újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja mely postán került elhelyezésre és meddig veheti át a küldeményt (a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap áll rendelkezésére).

Utánvétel esetén a megrendelt termék ellenértéke a futár részére fizetendő. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője a készlet-visszaigazoló e-mail alapján minden költséget tartalmaz.

A számlát a csomag tartalmazza.

A csomagot a kézbesítéskor érdemes megvizsgálni és az esetleges észlelt sérülés esetén kérni a jegyzőkönyv felvételét. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket utánvéttel, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni a futár részére. A csomag újra küldését kizárólag a megrendelés ellenértékének és a visszaszállítási díj előre történő átutalása esetén áll módunkban ismét elküldeni.

- DPD Hungária Futárpostai Csomagküldő Szolgáltató Kft. szállítási tudnivalók:

Házhoz szállítás: A csomagok kézbesítése munkanapokon 8.00-17.00 között történik a Vevő által megadott címre.  A DPD a küldeményt három alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az DPD a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra.

Csomagsúly: max. 31.5 kg és max. 300 cm övméret (körméret + szélesség), max. hosszúság: 175 cm.

Utánvétel esetén a megrendelt termék ellenértéke a futár részére fizetendő. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője a készlet-visszaigazoló e-mail alapján minden költséget tartalmaz.

A számlát a csomag tartalmazza.

A csomagot a kézbesítéskor érdemes megvizsgálni és az esetleges észlelt sérülés esetén kérni a jegyzőkönyv felvételét. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket utánvéttel, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni a futár részére. A csomag újra küldését kizárólag a megrendelés ellenértékének és a visszaszállítási díj előre történő átutalása esetén áll módunkban ismét elküldeni.

 

9.1.2. Szállítási díjak Magyarország területén:

-Magyar Posta Zrt.– MPL

Expressz szállítás: postázástól számítva +1 munkanap: 1275 Ft

Szállítás MPL futárszolgálattal 40kg-ig. A termék(ek) méretétől és súlyától függ, hogy melyik szállítási móddal küldjük a rendelést. Az Expressz szállítási mód 30000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes.

Házhoz szállítás: postázástól számítva + 2 munkanap: 990 Ft

MPL postacsomag szolgáltatása 20 kg-ig. A termék(ek) méretétől és súlyától függ, hogy melyik szállítási móddal küldjük a rendelést. Az Általános szállítási mód 20000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes. Nincs telefonos értesítés.

- DPD Hungária Futárpostai Csomagküldő Szolgáltató Kft.

Házhoz szállítás: postázástól számítva 1-2 munkanap: 990 Ft

9.1.3. Fizetési módok Magyarország területén:

Fizetés utánvéttel futár részére házhoz szállításnál, kizárólag Magyarország területén, melynek díja: 250 Ft. A megrendelt csomag ellenértékét és a szállítási költséget az áru kézhezvételekor kell készpénzben kifizetni a futárnak. Miután munkatársaink visszaigazolták a készleten lévő termékeket, a rendelést 2-3 munkanapon belül postázzuk.

Fizetés MPL Postaponton/Postán/Csomagautomatánál készpénzel vagy bankkártyával, melynek díja: 250 Ft. a megrendelt csomag ellenértékét és a szállítási költséget az áru kézhezvételekor kell készpénzben vagy bankkártyával kifizetni a Postaponton/Postán/Csomagautomatánál. Miután munkatársaink visszaigazolták a készleten lévő termékeket, a rendelést 2-3 munkanapon belül postázzuk.

Banki átutalással, mely díjmentes. Miután megérkezett a rendelés értéke a Szolgáltató bankszámlájára, a rendelést 2 munkanapon belül postázzuk.

 

Banki átutálás menete:

Az alábbi számlára utalja át a rendelése összegét:

Név: Horváth Mária

Bank: OTP Bank Nyrt.

Számlaszám: 11744144-20005667

Közlemény: megrendelés száma, Vevő neve (meg kell egyeznie a megrendelésben megadottakkal)

 

9.1.4. Tömeg- és mérethatárok:

Magyar Posta Zrt. - MPL:

Tömeg

  • csomagonkénti maximális tömeg: 40 kg,
  • postahelyre címzett MPL Üzleti csomag esetén a maximális tömeg: 30 kg,
  • PostaPontra vagy Csomagautomatára címzett MPL Üzleti csomag esetén a maximális tömeg: 20 kg,
  • A 40 kg-ot meghaladó tömegű csomag – a gumiabroncs kivételével – csak gépi vagy kézi hidraulikus emelővel történő anyagmozgatást lehetővé tevő, feladó által biztosított egységrakomány képző eszközön szállítható.

Méret

  • legkisebb méret: 12 x 17,5 cm,
  • a küldemény maximális hossza 200 cm lehet, a három különböző oldalbeli kiterjedése együttesen nem haladhatja meg a 300 cm-t,
  • egységrakományos küldemény legnagyobb mérete egységképző eszközzel együtt: 160 x 120 x 180 cm (hosszúság x szélesség x magasság)
  • Csomagautomatára címzett küldemény legnagyobb mérete: 50x31x35 cm
  • a küldeményt terjedelmesnek kezeljük, ha a küldemény hossza meghaladja a 75 cm-t, vagy a küldemény három kiterjedésbeli mérete együttesen meghaladja a 200 cm-t, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván, valamint egységrakományos küldemény esetén, ha mérete – az egységrakomány képző eszközzel együtt – 120 x 80 x 160 cm-nél nagyobb.
  • ha a küldemény 200 cm-nél hosszabb, vagy három különböző oldalbeli kiterjedése együttesen 300 cm-nél nagyobb, valamint az egységrakományos küldemény a 160 x 120 cm alapterületet vagy 180 cm-es küldemény magasságot (egységrakomány képző eszközzel együtt) meghaladja, a szállítást a Posta csak előzetes egyeztetés alapjánegyedi díjszabással vállalja.

40 kg feletti küldemények közül azokat, amelyek alapterületének egységrakomány képző eszközzel együtt mért mérete eléri vagy meghaladja a 60x100 cm (szélesség/hosszúság) bármelyik értékét – egységrakomány képző eszköz biztosításától függetlenül – raklapos küldeményként díjazza a Posta. A raklapos, vagy annak minősített küldemények után az alapszolgáltatás díjaként raklapdíj kerül felszámításra.

9.1.5. Személyes átvétel a nyíregyházi üzletben:

Miután megérkezett a visszaigazoló e-mail, hogy a termék készleten van, a Vevő átveheti a megrendelést üzletünkben személyesen. A megrendelést 5 munkanapon belül kell átvenni.

 

  • Termékeinket személyesen is átveheti üzletünkben: 4400 Nyíregyháza Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 14-es üzlet
  • Telefonszám: +36 70 387 66 71
  • Fizetési mód: Készpénzzel személyesen az üzletben. Ebben az esetben pénztári blokkot kap a vásárlásról az ügyfél. Kérésre készpénzfizetési számlát állítunk ki.

 

9.2.1. Szállítás az Európai Unió területén (Magyaroszágon kívül)

9.2.2. Szállítás díjak az Európai Unió területén - az árak 10 kg-ig érvényesek!


1 zóna: Ausztria, Szlovákia,Horvátország,Szlovénia: 4200 Ft - szállítási idő:  2 munkanap
2 zóna: Németország,Csehország,Románia,Belgium,Hollandia:  5750 Ft - szállítási idő: 3-4 munkanap
3 zóna: Dánia, Franciao.,Svédo.,Írország, Luxemburg, Olaszo.,Anglia: 7920 Ft - szállítási idő: 4-5 munkanap
4 zóna: Spanyolo., Finno., Portugália, Görögország (szigetek nélkül): 11800 Ft - szállítási idő: 4-5 munkanap

10kg-nál nagyobb tömegű csomagok esetén magasabb díjat számítunk fel, és előzőleg értesítjük a megrendelőt.

9.2.3. Fizetési módok az Európai Unió területén

Banki átutalással, mely díjmentes. Miután megérkezett a rendelés értéke a Szolgáltató bankszámlájára, a rendelést 2 munkanapon belül postázzuk.

Banki átutálás menete:

Az alábbi számlára utalja át a rendelése összegét:

Név: Horváth Mária

Bank: OTP Bank Nyrt.

BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

IBAN: HU79 1174 4144 2000 5667 0000 0000

Közlemény: megrendelés száma, Vevő neve (meg kell egyeznie a megrendelésben megadottakkal)

 

9.2.4. Tömeg- és mérethatárok:

Tömeg

  • Maximális súlyhatár: 31,50 kg/csomag.

Méret

  • Maximális övméret: 3 méter (maximális hosszúság: 1,75 m)

 

10. Elállás joga

 

A Vevő a megrendelt termék, kivéve méteráru (lásd lenntebb) kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek.

A Szolgáltató nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak ez emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket, csak a normál fuvarozási díjat.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Ilyen esetek az alábbiak:

• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

• Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

• Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

A Vevő nem élhet az elállási jogával abban az esetben, ha bizonyítottan kárt tett a termékben, ide tartozik például a szabás, varrás, mosás, bármekkora darab levágása, darabokra vágás, hiányos visszaküldés, batikolás, a termék bármilyen egyéb megrongálása stb.

A fogyasztói körbe nem tartoznak bele a gazdasági társaságok és más jogi személyek, vagyis ha valaki cég nevében eljárva vásárol valamit az interneten, nem illeti meg az elállási jog.

A 14 napos elállási jog a termék, ill. termékek internetes vásárlása esetén érvényesíthető.

 

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény teljes szövege itt érhető el: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

 

  • Az elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti 14 napon belül írásban erre a címre: Natali Méteráru, Horváth Mária EV, 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet, vagy telefonon: +36703119548, vagy e-mail-ben: info@natalimeteraru.hu. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával a telefonon történő jelzését, e-mailben történt jelzésnél az e-mail küldési dátumát. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolnia postára adás dátumát.

Formanyomtatvány elküldésével is gyakorolhatja az elállási jogot a vevő. Az oldal alján letöltheti a mintalvelet az elálláshoz.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a üzletünk címére: Natali Méteráru, Horváth Mária EV, 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet . Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vevőt terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával vagy fényképezőgéppel rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A visszaküldött rendelés teljes árát legkésőbb a termék megérkezését követő 14 napon belül visszautaljuk a Vevő által megadott bankszámlaszámra.  Amennyiben a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket, azaz a normál árú szállítási díj kerül visszafizetésre.

 

11. Garancia, jótállás

Amennyiben a Webáruházban vásárolt termék hibás ( például szálhibás, festéshibás stb.), akkor számla ellenében kicseréljük 15 napon belül vagy készlethiány esetén a vételárat visszafizetjük. Jegyzőkönyvet veszünk fel.

A nem megfelelő kezelésből vagy szabástechnikai felhasználásból adódó hibák miatt felelősséget nem vállalunk, illetve a felszabott árura reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A minőségi kifogás esetén utánvétes csomagot a Szolgáltató nem vesz át.

 

Vonatkozó jogszabályok:

1959 évi IV. törvény 305-313 §: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300049.GKM

151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

 

12. Panaszkezelés

A panaszügyintézés az alábbiak szerint történik:

  • Személyesen: üzletünkben írhat a Vásárlók könyvébe: Natali Méteráru 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet;
  • Elektronikusan: írhat e-mailt az info@natalimeteru.hu címre.

 

13. Vegyes rendelkezések

  • A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a Szolgáltató tulajdonában marad. Az át nem vett csomagok során keletkező veszteség (dupla szállítási díj, méretre vágott anyag csökkent értékű eladása stb.) miatt minden esetben kárigénnyel élhet a Szolgáltató.
  • A Szolgáltató a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, a termékek vételárát, a határidőket, a szállítási költségeket szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruházban történt megjelenés időpontjától hatályos. A változtatások a már létrejött szerződéseket, visszaigazolt megrendeléseket nem érintik.

 

14. A felelősség korlátozása

A Webáruházban való megrendelés/vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a lehetséges hibákra.

A Szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

  • Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltozása.
  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
  • Bármely nem ajánlott vagy tértivevényes formában küldött levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei.

A Szolgáltató nem felelős semmilyen alapon, semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, ami a Webáruházhoz való csatlakozás, a Webáruház megtekintése miatt következett be.

A Vevő teljes körű és korlátlan felelősséggel tartozik a más személy személyes adatainak megadásából, illetve a Webáruházban történő közzétételéből eredő károkért.

A Szolgáltató ilyen esetben minden segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

A Webáruház részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat (termékértékelések írása) minden Vevő saját felelősségére veheti igénybe. A Webáruház automatikusan nem moderált, ugyanakkor, amennyiben jogsértő vagy érdeksértő tartalomra vonatkozó értesítés, bejelentés érkezik, ill. az bármely más módon a Szolgáltató tudomására jut, úgy a Szolgáltató jogosult bármely tartalom illetve azok része ideiglenes vagy végleges, indoklás nélküli eltávolítására. Ismétlődő, vagy súlyos jogsértést megvalósító magatartás esetén a Szolgáltató jogosult az adott Vevőt véglegesen kizárni az oldal használatából, ideértve regisztrációjának törlését is.

Bármilyen, az oldal használatával vagy az oldallal kapcsolatos jogsértés, vagy a Szolgáltatót ért érdeksérelem esetén a Webáruház üzemeltetője, a Szolgáltató jogosult a Vevő regisztrációját azonnali hatállyal felfüggeszteni, személyes és egyéb adatait valamint regisztrációját törölni. Az adatok a jogsértéssel vagy érdeksérelemmel kapcsolatos eljárások céljából továbbra is kezelhetők. A fenti lépésekről a Szolgáltató nem köteles értesíteni a Vevőt.

 

15. Vitarendezés

A Szolgáltató és a Vevő mindent megtesznek, hogy az esetleges vitás kérdéseiket megbeszélések és tárgyalások útján, békésen rendezzék. Amennyiben a vitarendezés békés úton mégsem lehetséges, a jogvita rendezésére közös megegyezéssel választják ki a bíróságot Magyarország területén. Továbbá kijelentik, hogy jogvitájuk rendezésére a magyar jog alkalmazását kívánják.

16.Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Vevő között esetlegesen fennálló jogvita a Szolgáltatóval folytatott tárgyalások során nem rendeződik, bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

-    Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál, (http://www.nfh.hu/magyar/kapcsolat/panaszbejelent)

-    Békéltető testület eljárásának kezdeményezése 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 420-180

E-mail cím: endrediemese@invest.hu



Levelezési cím:
Pest Megyei Békéltető Testület
1364 Budapest, Pf.:81

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

Tárhely és webáruház keretrendszer üzemeltetője:

Bohemiasoft s.r.o.
Rudolfovská tř. 247/85, 37001 České Budějovice
Cégjegyzékszám: 28090403
Adószám: CZ28090403
Elérhetőség: Kácsor Attila (info@eshop-gyorsan.hu,+36 21 2526800)
A megrendelés elküldésével a Vevő nyilatkozik, hogy a jelen vásárlási feltételeket megismerte és elfogadja, azt magára nézve kötelezőnek ismerte el.

Kelt.:Tiszavasvári, 2016. június 5.

 

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata

A Natali Méteráru webáruház, natalimeteraru.hu adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

 

1)      A Szabályzat célja, alapja

A jelen Szabályzat azzal a céllal jött létre, hogy rögzítse Horváth Mária egyéni vállalkozó (továbbiakban: ”Szolgáltató”) által alkalmazott adatvédelmi és - kezelési elvegket a Natali Méteráru webáruház üzemeltetésének során, amelyet magára nézve kötelező erővel ismer el. A Szabályzat alapja a 2011. évi CXII. Törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”).

 

2)      Használt fogalmak a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 3.§ alapján:

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

személyes adat: az Érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az Érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az Érintettre vonatkozó következtetés;

hozzájárulás: az Érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi;

adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az Érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

 

3)      Adatkezelő

Név: Horváth Mária - Egyéni Vállalkozó

Székhely: 4440 Tiszavasvári, Kossuth Lajos utca 47.

Telephely: 4400 Nyíregyháza, Univerzum Üzletház, Vay Ádám körút 4-6. földszint 014-es üzlet

Adatkezelési nyilvántartási azonosítója webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezeléséhez: NAIH-70947/2013

Adatkezelési nyilvántartási azonosítója hírlevelek küldése céljából kezelt adatbázishoz: NAIH-70948/2013

 

4) Az adatkezelés jogalapja

Az Adatkezelés jogalapja 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az Érintett önkéntes hozzájárulása

 

5) Az adatkezelés célja, módja

a)      Az Adatkezelés célja:

i)        a natalimeteraru.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása;

ii)      méteráru/textil termékek forgalmazása, megrendelése;

iii)    a vállalkozás statisztikai és marketing céljaira való felhasználás;

iv)    üzenetek küldése a Natali Méteráru szolgáltatásaival és változásokkal kapcsolatban.

b)      Az Adatkezelő a megadott Személyes adatokat e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott Személyes adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

c)      Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – kivéve, ha törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

d)     Adatkezelő a megrendelés/vásárlás során, a részére megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintettet terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

e)      Kizárólag nagykorúak, 18. életévűket betöltöttek rendelhetnek termékeket, ill. vásárolhatnak a natalimeteru.hu alatt elérhető webáruházban. Mivel a születési adatok megadása a megrendelés teljesülése céljából nem kötelező, így a Szolgáltató nem ellenőrzi azokat.

6)      A kezelt adatok köre

a)      A natalimeteraru.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása céljából megadandó adatok: e-mail cím, telefonszám, név, szállítási cím (név, irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó).

b)      A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít: automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. A Szolgáltató ezen adatokat - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a honlap látogatottsági statisztikák elkészítésére használja. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő és az Adatfeldolgozó fér hozzá.

c)      Statisztikai és marketing célból megadható adatok kérdőívek kitöltésénél: kor, foglalkozás, hobbi, nem, érdeklődési kör, vásárlási szokások, végzettség, lakhely, saját weboldal stb.

 

7) A Szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi irányelvek

a)      A Szolgáltató szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges Személyes adatokat a Szolgáltató az Érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

b)      A Szolgáltató, mint Adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott Személyes adatokat az Infotv. rendelkezéseinek és jelen Szabályzatban rögzített adatvédelmi elveknek megfelelően kezeli, és azokat harmadik félnek át nem adja. Az adatátadás tekintetében a jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képeznek az alábbiak:

i)        Az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az Érintett nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat;

ii)      A Szolgáltató bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás, illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt a Szolgáltató érdekeinek sérelme, szolgáltatásai nyújtásának veszélyeztetése, stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az Érintett elérhető adatait.

c)      A Szolgáltató rendszere az Érintettek aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem használhatók az Érintettek személyes azonosítására

d)     Ha a Személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő Személyes adat az Adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

e)      Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a Személyes adatot, ha az Érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt Személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a Személyes adat törlését kizárta.

f)       A kezelt Személyes adat helyesbítéséről, a zárolásról ill. a törlésről az Érintett, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot Adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel az Érintett jogos érdekét nem sérti.

 

8)      Az adatkezelés időtartama

a)      A megrendelés folyamán a megrendelő által megadott, a rendszerünkben rögzített és a Szolgáltató által kötelezően kezelt adatokat kizárólag a teljesítés folyamatához használjuk fel. Az elkészült számla adatai, a teljesítési folyamatban megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek, a hatályos számviteli- és adó törvényekben meghatározott módon és időszakra. Az Érintett által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg az adatkezelési cél nem teljesül, ill. a regisztrált Érintett nem törli a regisztrációját. A törlés időpontja az Érintett törlési igényének beérkezésétől számított 20 munkanap. Jogellenes, megtévesztő Személyes adat használata esetén vagy az Érintett által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult az Érintett regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult a Személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

b)      A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. A Szolgáltató biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb Személyes adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha az Érintett Személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

 

9)      Rendelkezés személyes adatokkal

a)      Érintett a Szolgáltató által tárolt saját személyes adataikról bármikor információt kérhetnek.

b)      Személyes adatok  a személyes profilt tartalmazó oldalon módosíthatók, ill. az info@natalimeteraru.hu e-mail címre írt levélben.

c)      Az Érintettek Személyes adataik törlését az info@natalimeteru.hu e-mail címre írva kezdeményezhetik.

d)     Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

10)  Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

a)      Az adatokat elsődlegesen a Szolgáltató, illetve a Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

b) A megrendelések teljesítése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót, futárszolgálatot és webanalitikai szolgáltatásokat vesz igénybe. A Szolgáltató e külső szereplő adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

 

Csomag/megrendelés kiszállítással megbízott cég:

 

Cégnév

Cím

Tevékenység

Magyar Posta Zrt.

Budapest, Dunavirág utca 2-6.

szállítás

DPD Hungária Kft. 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép. szállítás

 

Webanalitika:

A Google Analytics is méri az oldal látogatottságát.

- A mérési adatok kezeléséről a http://www.google.com/intl/hu/analytics weboldalon lehet részletesen tájékozódni. Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics jelentésekben szerepeljen, úgy a szolgáltatás böngészőbővítmény segítségével letiltható. A bővítményről a https://tools.google.com/dlpage/gaoptout oldalon lehet tájékozódni.

- A Google Analytics szolgáltatás az Érintettről demográfiai és érdeklődési területekre vonatkozó adatokat is gyűjt.

- A Google Analytics szolgáltatás a Universal Analytics technológia keretein belül az úgynevezett User-ID funkció segítségével a Webáruházba regisztrált és bejelentkezett Érintettek munkameneteit összekapcsolja, így pontosabb képet ad az Érintett látogatásairól, a Webáruházban végzett tevékenységeiről. A Webáruházról az Érintett semmilyen személyes adata nem kerül továbbításra a Google Analytics rendszerébe, kizárólag egy úgynevezett felhasználói azonosítót használ fel a rendszer, mely azonosító önmagában semmilyen személyes adatot nem hordoz az Érintettről.

- A Weboldal úgynevezett remarketing címkéket használ remarketing lista építése céljából, így meglátogatása után külső szolgáltatók, közöttük a Google és a Facebook, internetes webhelyeken hirdetéseket jeleníthetnek meg, ezek az úgynevezett érdeklődés alapú hirdetések. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra, az Érintett személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják. A remarketing címkékhez a Google és a Facebook cookie-kat használ. A Webáruház úgynevezett konverziókövetést (konverziókövető cookie, konverziókövető pixel technológia) használ a Google Adwords és a Facebook hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövető cookie csak korlátozott ideig létezik, elfogadása nem kötelező, semmilyen személyes információt nem rögzít és nem használ.g. Érintett letilthatja a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban: http://www.google.com/settings/ads. A Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán (http://www.networkadvertising.org/choices/) további külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatja.

- A Webáruházban a Facebook úgynevezett tetszik-gombjai elérhetőek. Ezek a gombok szintén helyeznek el cookie-kat az Érintett böngészőjében. A Facebook adatkezelési irányelveiről a http://www.facebook.com/about/privacy/ weboldalon lehet részletesen tájékozódni.i. A Google és Facebook cookie-k tiltása nem befolyásolja a vásárlást.

 

Zeerat: 

 

 

c)      A Szolgáltató, mint Adatkezelő jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt Személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely Adattovábbításra őt jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítása, valamint az ebből származó következmények miatt adatkezelő nem tehető felelőssé.

 

11) Cookie

A rendszer adatokat tárol az Érintett számítógépén úgynevezett sütik formájában (cookie). A sütik az Érintett azonosítására nem alkalmas. A webáruház rendszer használatához a böngészőjében a cookie-k használatát engedélyezni szükséges, enélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

 

12) Hírlevél

A natalimeteraru.hu oldalon történő regisztrációkor minden Érintettnek lehetősége van rá, hogy feliratkozzon a Natali Méteráru e-mailben küldött ingyenes hírlevelére, amelyben akciókról, újdonságokról és egyéb hírekről tájékoztatjuk az Érintetteket. A hírlevélre történő feliratkozás önkéntes és a későbbiekben bármikor lemondható a hírlevélben feltüntetett linken.

 

13)  Az adatkezelési szabályzat módosítása

a)      A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. Az Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat módosítását követően valamennyi Érintett megfelelő módon (az internetes oldalon, vagy bármely más módon) tájékoztatni kell. A szolgáltatás további felhasználásával az Érintettek a megváltozott adatkezelési szabályokat tudomásul veszik, ezen túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség.

 

14) Érintett jogai

a)      Személyes adataik kezeléséről az Érintettek a Szolgáltatól, mint Adatkezelőtől bármikor az info@natalimeteraru.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az Adatkezelő csak akkor tekinti hitelesnek, ha azt az Érintett regisztrált e-mail címéről küldik. A tájékoztatáskérés kiterjedhet az Érintettnek az Adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az Adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az Adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a Személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg az Érintett adatait.

b)      Az Adatkezeléssel kapcsolatos kérdésre Adatkezelő az e-mail elküldését követő első munkanaptól számítva 30 napon belül köteles tájékoztatást adni.

 

15)  Jogérvényesítési lehetőségek

a)      Az Érintett jogérvényesíti lehetőségeit az Infotv., valamint az 1959. évi IV. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.). Bármilyen Adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel ezen túlmenően kereshetők az Adatkezelő és munkatársai is az info@natalimeteraru.hu e-mail címen.

 

16) Tárhely és webáruház keretrendszer üzemeltetője:
Bohemiasoft s.r.o.
Rudolfovská tř. 247/85, 37001 České Budějovice
Cégjegyzékszám: 28090403
Adószám: CZ28090403
Elérhetőség: Kácsor Attila (info@eshop-gyorsan.hu,+36 21 2526800)

Ezen Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat letölthető pdf formátumban.

Tiszavasvári, 2017. január 1.

Letöltések

A fájlok letöltéséhez kattintson a linkre:

Elállási jog gyakorlásához formanyomtatvány letöltése. (méteráru termékekre nem vonatkozik)

 

ZjI5Mz